ZVV'56 - Heeten

Verrassend verlies Heerde bij RDC
maandag 14 maart 2011

APELDOORN - In de derde klasse B kreeg Heerde verrassend klop van RDC: 5-2. Marvin van de Haar zette de ploeg van trainer Peter Vogel nog wel op voorsprong, maar daarna was het RDC dat het initiatief overnam.

Nog voor de rust viel de gelijkmaker en na de pauze werd de score snel opgevoerd naar 3-1. Elkjar Dijkgraaf zorgde nog voor de aansluitingstreffer (3-2), maar de gelijkmaker viel niet en RDC liep uit naar een 5-2 overwinning. ,,We hebben ons gek laten maken", vond Vogel. ,,Het was een slecht veld en we werden flink benadeeld door de scheidsrechter. Van onderschatting was geen sprake, maar we hadden meer volwassenheid moeten tonen."

In dezelfde klasse won Groen Wit'62 met minimaal verschil van Lemelerveld: 1-0. Aanvaller Mark-Jan Weijn bezorgde de Apeldoorners in de tweede helft de belangrijke drie punten. ,,We hebben een prima wedstrijd gespeeld", merkte trainer Hans Bleijenberg direct na afloop van het duel op. ,,We hadden het beste van het spel, maar helaas duurde het te lang voordat het doelpunt viel. Maar we pakken nu wel de aansluiting met de ploegen boven ons", aldus Bleijenberg.

ZVV'56 kon geen overwinning in de wacht slepen. De equipe van trainer Stienus Haan ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Heeten. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Volgens ZVV-speler Jeroen Zonnenberg was het voor de Apeldoorners 'alles of niets', maar een goede prestatie werd er niet geleverd op het sportpark aan de Schoonbroeksweg. ,,Dit was verreweg onze slechtste wedstrijd van het seizoen", moest Zonnenberg bekennen. ,,We hebben wel wat kansjes gehad, maar het was al met al niet best wat we lieten zien. Onze doelman Cerry van Amersfoort heeft nog flink wat reddingen moeten verrichten en voorkwam meer tegengoals."