8
okt
2018
Swingend ZVV wint derby in 4F
Apeldoornse Boys en ZVV’56 maakten er een echte derby van op sportpark Malkenschoten. ZVV trok aan het langste eind (1-3). Orderbos raakte gistermiddag de ongeslagen status kwijt door een 0-2 nederlaag tegen Brummen.

Na een 1-0 ruststand maakte ZVV na rust het verschil. ,,Een mooie opsteker na de nederlaag van vorige week”, vond ZVV-trainer Stephan Quack. ,,Er gebeurde van alles vandaag, maar mijn spelers hebben het hoofd goed koel gehouden.” Quack was ook in zijn nopjes met de veerkracht die zijn ploeg toonde. ,,Na de 1-0 gingen de kopjes even hangen, maar we hebben de rug gerecht.” Voor Apeldoornse Boys waren de druiven zuur. Het eindigde de wedstrijd met tien man en miste ook nog een strafschop.

Loenermark en Klarenbeek speelden gelijk: 1-1. Al met al een terechte uitslag, volgens Loenermark-trainer Frank van Binsbergen: ,,Zij hadden meer balbezit, maar kregen maar een kans. Die maakten ze. Op basis van de kansen zat er meer in voor ons, maar gezien het wedstrijdbeeld was de uitslag verdiend.”

Groen Wit’62 won in een weinig sprankelende wedstrijd met 2-0 van Dierensche Boys. ,,Het was niet hoogstaand”, vond trainer Marcel Vink. ,,De 2-0 van Danny Brand na een mooie aanval over de vleugel was het hoogtepunt van de wedstrijd. Maar de punten tellen, we hebben een mooie start.”

Victoria Boys ging met 1-0 onderuit bij Twello. Trainer Martijn Jongbloed was niet ontevreden over het spel van zijn team. ,,We hebben zeker het eerste uur goed gespeeld. Twello scoorde uit hun eerste echte kans, daarna werd het lastig voor ons. Jammer, want we hebben kansen gehad op een beter resultaat.”

WWNA had geen kind aan EDS, de ploeg van Bernard van Werven won met 6-1. ,,En we hadden er eigenlijk nog wel vijf of zes meer moeten maken”, vond hij. ,,Het niveauverschil was gewoon behoorlijk groot.” Alex Hulzebos scoorde drie keer voor WWNA.

Orderbos leed volgens trainer Ben Kanselaar een zure nederlaag. ,,We kwamen al voor rust met tien man te staan na rood voor Miquel Kraaijenveld. Gek genoeg bleef Brummen daarna met vijf man achterin spelen.” Tien minuten later miste Peter Jan Kloppers een strafschop. ,,Zij scoorden twee keer terwijl ze nauwelijks kansen hebben gehad.”