Minipups

Historie
ZVV ’56 heeft de oorsprong in de wijk Zevenhuizen. In september 2017 hebben we een grote groei minipups vanuit de nieuwe wijk Zuidbroek waar kunnen nemen. Met deze ontwikkeling is ZVV ’56 erg gelukkig, omdat in Zevenhuizen een vergrijzing plaats vind.

Wat is onze missie?
Onze missie is om jongens en meisjes op jonge leeftijd op een plezierige manier kennis te laten maken met een teamsport, die voetbal genaamd is. Belangrijk vindt ZVV ’56 het verenigingsleven, waarbij PLEZIER voor ieder het grootste goed is.

Lees hier meer over onze afdeling Minipups

 


Peuterpups 

Historie
ZVV ’56 heeft de oorsprong in de wijk Zevenhuizen, maar vanuit Zuidbroek kwam de vraag of de mogelijkheid bestond dat kinderen vanaf 2,5 jaar bij ZVV ’56 kunnen voetballen in de minipups. Omdat deze groep nog niet bij ZVV’56 bestond, is na onderzoek gekozen om met peuterpups bij ZVV ’56 te starten. Medio 2017 is er bij ZVV ’56 dan ook gestart met 4 peuters in de leeftijd tussen 2,5 tot 5 jaar, deze groep is inmiddels gegroeid naar 12 peuterpups.

Wat is onze missie?
PLEZIER is de basis in elke leeftijdsgroep, dus ook bij de Peuterpups. Het is van belang om de peuterpups te leren spelen en te sporten. Door een teamsport, zoals voetbal, zullen de   peuterpups leren om met elkaar en actief met de bal bezig te zijn. Door de bewegingsoefeningen bij het peutervoetbal zal de coördinatie, sociale en motorische vaardigheden, en het evenwicht sneller worden ontwikkeld. Na verloop van tijd wordt spelenderwijs lichte voetbaltechnieken aangeleerd, waarbij rekening gehouden wordt met de kwetsbaarheid van de peuterpups.

Lees hier meer over onze afdeling Peuterpups