26
nov
2018
Vrouwen ZVV’56 tonen veerkracht

Tot bijna middennacht gewacht op de Super Classico die steeds maar een half uur werd uitgesteld, en uiteindelijk dus helemaal niet doorging. Wat een teleurstelling. River Plate zal 24 uur moeten wachten om Boca te verslaan in de finale om de Copa Libertadores….

Even kijken, op een veel vroegere tijdstip dan normaal verzamelen we ons bij onze club, voor de wedstrijd bespreking maar natuurlijk ook om alle INS en OUTS te vernemen van Barend over de NBA. Barend is namelijk een “wasted talent”, zo dicht bij een prof basketbal maar dan opeens de keuze krijgen om ZVV dames 1 te begeleiden…Tja…makkelijke keuze.

Heino is een onbekende voor ons, we zullen de meeste van onze informatie uit de stand en gespeelde wedstrijden moeten halen. Derhalve kiezen we ervoor om vandaag hoog te beginnen met druk zetten en proberen het spel te maken. En dat gaat we doen als volgt: Nanne Jansen, Marlies Lotte Marloes Esther, Roos Rivke Alyssa, Charo Marije Marissa. Op de bank Lieke, Christelle Nikita, maar ook Lisa en Vera die weliswaar niet speel klaar zijn maar er wel keurig bij zijn. De ass-scheidsrechter van vandaag Robert liet ook nog even zien tijdens de warming up dat die het voetbal nog niet verleerd was. WE zijn er klaar voor..Heino is er klaar voor..De scheidsrechter is er klaar voor. Lets go!

De wedstrijd zal in de eerste 45 minuten in een veel hogere tempo verlopen als van te voren ingeschat. Er is in de eerste helft zoveel actie geweest, dat ik me niet eens alles meer kan herinneren. In de 9e minuut geeft Marije een prachtige pass op Rivke, waarvan ik later pas hoorde dat zij een moeilijke en emotionele ochtend had gehad, Rivke neemt aan dribbelt op snelheid door om oog in oog met de keepster van Heino rustig te blijven en simpel te scoren. Grote klasse Rivke, dat je het op kon brengen om op zo’n dag zo’n niveau te halen.  2 minuten later dezelfde Rivke die bij een aanval over links goed inschuift en schiet op goal vanaf de 2e lijn. Die zelfde Rivke is wederom belangrijk in de 19e minuut, ditmaal schiet ze op de paal en Marissa maakt het alsnog af in de rebound…0-2. Je zou zeggen dat we op een ideale voorsprong staan maar Heino vecht voor elke meter en dat bleven ze doen.

Er komen werkelijk knotsgekke 25 minuten waarin wel 12 doelpunten konden vallen. Er komt een uitbraak van Heino, waarop ze een tegen een met Nanne Jansen missen, maar een paar seconde later breken ze weer uit en dit keer redt Nanne Jansen persoonlijk. Deze 2 momentjes waren grote waarschuwingen maar we zijn niet op tijd in staat om orde op zaken te stellen. In de 24e minuut komt de derde grote kans voor Heino en die zit er wel in, 1-2 . Wij proberen zo snel mogelijk te herstellen maar er is opeens juist grote onrust en plots maken we alleen maar fouten in de opbouw, onzekere passes en veel balverlies. Ondanks dit krijgen we mega veel kansen met onder andere Marissa, Marije maar ook weer Rivke en Roos. Maar Heino blijft vechten en wint vooral de duels, zijn gretiger en feller..Wij maken onze kansen niet, Heino mist er ook nog weer 2, maar in de 39e minuut valt alsnog de 2-2, nogmaals de tempo in de eerste helft was enorm.

Een teleurstellende tussenstand voor ons, we gaan als mentale verliezer de rust in en bij Heino zal dit andersom zijn. Hopelijk krijgen we onze dames scherp voor de tweede helft, want dit zijn echt 3 punten die we nodig hebben om uit de degradatie zone te komen.

De tweede helft begint bij ons iedereen toch wel in de wedstrijd te groeien. Wij kunnen de tempo hanteren maar Heino niet overal meer en in de 53e minuut gooit Marlies in naar Lotte die enorm strak naar marissa speelt, zij draait en schiet de bal vanaf 18 meter heel mooi en hoog de goal in , keepster kansloos 2-3 !
We verwachten dat we veel vaker in de 16 zullen komen en maken de wissel Nikita – Alyssa voor diepte. Ook nu weer veel kansen hoor.

Marije komt oog in oog met de keepster haar schot is net te zwak. De corners vliegen in handen van de keepster en ook wederom Marissa schiet nog een keer op de zelfde manier als bij het doelpunt maar dit keer heeft de keepster hem met de vinger toppen. Inmiddels zijn Lieke en Christelle aan het warmlopen. In elk geval hebben Esther Lotte Marloes en Marlies de boel op de rit en er komen niet veel passen meer door onze defensie heen. En de onrust is weg en dus kunnen we steeds vaker aanvallen van achter uit. Het is de 73e minuut als Weer Rivke belangrijk is bij de pass op Marissa, Marissa die altijd aanspeelbaar is en ze draait haar zelf goed naar binnen , alleen op de keepster en een beheerste schuivertje…2-4. De zoeveelste hattrick voor Maris.  Nog geen 2 minuten later wordt het 2-5 als Marije wordt ingespeeld door Marissa en Marije is deze keer de winnaar tegen de keepster, het gaat opeens hard. We brengen Lieke n voor Charo , Lieke draait haar rug om zodat de scheidsrechter kan zien welke nummer ze heeft. Ze neemt haar positie in, krijgt de bal van Marissa, dreigt naar binnen zodat ze de bal voor haar rechter heeft, schiet, scoort en juicht. En dit allemaal in 15 sec. 2- 6 !! Snelste goal ooit van een invaller???

Ook christelle valt in voor Esther. In de laatste 10 minuten breekt Heino toch nog 3 keer gevaarlijk uit, Nanne Jansen ( die een nieuwe huisdier heeft gekocht, een UIL ) redt ons en voorkomt dat de wedstrijd nog spannend wordt.  We hebben 3 belangrijke punten binnen en passeren maar liefst 3 teams in de stand. Daar ging het om vandaag. We spelen bij vlagen goed en bij vlagen ook enorm slordig. We hebben uiteindelijk vaak de flanken opgezocht waar Marije Charo en soms dus Marlies Esther en Alyssa met de voorzetten gevaarlijk probeerden te worden. We hebben bij gaten ook door het centrum gespeeld en hier ook veel uit gescoord. We hebben laten zien dat we het beheersen , we weten wel wat we moeten doen. Alleen zijn we nog te vaak onrustig met het inspelen. We hebben vandaag veel te veel kansen weggegeven dat is ook een feit.

We rijden terug naar Apeldoorn, waar the Chief met alyssa nanne charo barend en robert hem zwaar aan het chillen zijn, de zon was de enige element die ontbrak.  Volgende week tegen Bergentheim, bij winst staan we zomaar 6e !!! We kennen de belangen.  We weten wat we kunnen. Kom naar Zevenhuizen en steun ons naar die 6e plek !!